Waarom het isoleren van uw huis steeds belangrijker wordt

Uw huis isoleren wordt steeds gebruikelijker en belangrijker. Nu de energieprijzen wereldwijd flink stijgen wordt het ook nog eens een stuk aantrekkelijker. Er zijn veel soorten isolerende maatregelen. Zo zijn muur- en dakisolatie veelvoorkomend, maar ook het goed isoleren van je vloer is heel belangrijk en heeft een hoop impact op je energieverbruik.

Minder energieverbruik

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om eens goed te kijken naar maatregelen die de isolatie van je huis ten goede komen. Door uw huis te isoleren zal u een stuk minder energie verbruiken, en dat scheelt je een hoop geld per jaar. Schuimbeton Noord-Hollandbehaalt een mooie vermindering van je huidige energieverbruik. De warmte wordt door je vloer goed vastgehouden.

In combinatie met vloerverwarming wordt dit rendement nog een stuk beter. Het isolerende schuimbeton in combinatie met een anhydriet dekvloer absorbeert de warmte en houdt deze een stuk beter vast. In veel gevallen kan de vloerverwarming zelfs als hoofdverwarming gebruikt worden.

Meer wooncomfort

Geen vloer die bij elke kleine beweging piept en kraakt, maar ook een hoop akoestische voordelen oplevert. Schuimbeton is muisstil omdat het geluid als het ware absorbeert. Uw wooncomfort gaat bij de aanleg van een nieuwe schuimbetonvloer daarom flink omhoog. In combinatie met de aanleg van vloerverwarming zult u ook nooit meer last hebben van koude voeten.

Beter voor het milieu en voor jezelf

Naast dat het goedkoper is, is het ook een duurzame keuze. Doordat u minder stookt heeft u minder CO2 uitstoot en uitstoot van andere schadelijke gassen die vrijkomen bij het verwarmen van je woning. Huisisolatie is dus beter voor het milieu en wordt naast het geld te besparen ook gedaan om duurzamer te leven.

De waarde van je woning

Door uw huis te isoleren gaat de waarde van uw woning omhoog. De hogere woningwaarde is natuurlijk fijn, zeker als u op termijn wilt gaan verhuizen. Het isoleren van je vloer is naast het plezier dat je ervan beleefd daarom ook een goede troef om tijdens de verkoop in te zetten.

Beter energielabel

De hogere woningwaarde komt niet alleen door de isolatie. Ook door het betere energielabel neemt de waarde toe. Kopers kijken namelijk steeds kritischer naar het energielabel en de eisen voor de woningbouw. Als u uw woning geïsoleerd wordt, kunt u daar het beste meteen foto’s van maken. Deze kunt u voor de aanvraag van een nieuw energielabel goed gebruiken!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Op zoek naar een exacte kosten inschatting? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen