De prijs van schuimbeton per m3, m2 en kosten voor een schuimbeton vloer

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton, ook bekend als lichtgewicht beton, is een veelzijdig bouwmateriaal, bestaande uit een mengsel van cement, water, en schuim. Dit unieke mengsel resulteert in een lichtgewicht, maar sterk en isolerend materiaal. De luchtige structuur van schuimbeton biedt uitstekende thermische isolatie en maakt het ideaal voor een verscheidenheid aan bouwtoepassingen, waaronder vloerisolatie en het opvullen van kruipruimtes. Door zijn lichte gewicht is schuimbeton eenvoudig te hanteren en te installeren, wat het een populaire keuze maakt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Waarom kiezen voor schuimbeton?

De keuze voor schuimbeton wordt vaak ingegeven door verschillende voordelen die dit materiaal biedt:

 • Energie-efficiëntie: Schuimbeton heeft een hoge isolatiewaarde, wat bijdraagt aan energiebesparing in gebouwen.
 • Duurzaamheid: Het is resistent tegen vocht en schimmels, wat de levensduur van de constructie verlengt.
 • Kostenbesparing: In vergelijking met andere bouwmaterialen is schuimbeton relatief goedkoop, zowel in aanschaf als in onderhoud.
 • Verbeterd Wooncomfort: Door de isolerende eigenschappen draagt het bij aan een stabielere binnentemperatuur.
 • Flexibiliteit in Toepassing: Geschikt voor verschillende doeleinden, zoals isolatie van kruipruimtes, vloeren en zelfs als onderdeel van funderingsmaterialen.

Schuimbeton prijs

Prijs per m3

De prijs van schuimbeton per kubieke meter varieert gemiddeld tussen €75 en €135, afhankelijk van de specificaties en hoeveelheid. Deze prijs kan fluctueren gebaseerd op factoren zoals de gekozen schuimbetonsoort en de combinatie met andere materialen zoals vloerverwarming.

Prijs per m2

Per vierkante meter ligt de prijs van schuimbeton ongeveer tussen €50 en €100. Dit is echter een schatting; de werkelijke kosten kunnen afhangen van verschillende factoren zoals locatie en kwaliteit van het materiaal.

Factoren die de prijs beïnvloeden

 • Verwijderen van de Oude Vloer: De kosten voor het verwijderen van een bestaande vloer kunnen de totale kosten beïnvloeden.
 • Afvoeren van de Houten Vloer: De kosten voor het afvoeren van een oude houten vloer kunnen variëren.
 • Het Leggen van Vloerverwarming: Het combineren van schuimbeton met vloerverwarming brengt extra kosten met zich mee.
 • Een Dekvloer: De prijs voor het aanbrengen van een dekvloer over het schuimbeton.
 • Voorrijkosten: Afhankelijk van de afstand kunnen voorrijkosten een rol spelen in de totale kosten.
 • Overige Factoren: Locatie, bereikbaarheid van de ruimte, en de prijs van grondstoffen kunnen ook invloed hebben op de kosten

Hoeveel kost een schuimbeton vloer?

De kosten voor een schuimbeton vloer zijn afhankelijk van de grootte en diepte van de vloer. Bij een gemiddeld vloeroppervlak van 50 m² en 50 cm dikte, kunnen de kosten ongeveer €12.500,- bedragen. Dit is echter een schatting en kan variëren afhankelijk van de specificaties en bijkomende werkzaamheden zoals het leggen van een dekvloer of vloerverwarming.

Hoeveel kost schuimbeton in de kruipruimte?

De kosten voor het aanbrengen van schuimbeton in de kruipruimte zijn vergelijkbaar met die van een schuimbetonvloer. Deze gelijkheid in kosten is te danken aan het feit dat het materiaal en de arbeidsintensiteit vergelijkbaar zijn, ongeacht de toepassing.

Hoeveel kost schuimbeton met vloerverwarming?

Schuimbeton gecombineerd met vloerverwarming biedt een energiezuinige en comfortabele oplossing. De gemiddelde kosten voor vloerverwarming liggen rond de €800 voor 10 m², exclusief de installatie. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van de installatie.

Vraag een offerte aan voor een exacte kostenbepaling

Voor een nauwkeurige inschatting van de kosten voor uw specifieke project raden we aan een offerte aan te vragen. Dit zorgt ervoor dat u een op maat gemaakte prijs krijgt die rekening houdt met alle specifieke eisen en omstandigheden van uw project

Vrijblijvende offerte aanvragen

Op zoek naar een exacte kosten inschatting? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen