Last van een vieze lucht uit de kruipruimte?

De kruipruimte is vaak de minst bezochte plek van een huis. Hierdoor heb je problemen vaak pas door als het te laat is. Een van de eerste symptomen is vaak een muffe geur uit de kruipruimte. Door de donkere, niet geventileerde en koele ruimte kunnen ongedierte zoals muizen en ratten, maar ook stankverwekkers als bacteriën en schimmels daar prima gedijen.

Waar komt de geur vandaan?

Het komt vaak voor dat mensen de geur niet kunnen plaatsen. Vaak speelt het probleem zich dan af in de kruipruimte. Er zijn een paar veelvoorkomende boosdoeners.

Lekkages en rioolproblemen

Als u een muffe geur in uw huis heeft, of zelfs last van stank in uw huis, kan dit worden veroorzaakt door een gescheurd of defect riool. Geuroverlast in huis kan erg vervelend en hinderlijk zijn, dus het is belangrijk om dit bij de oorzaak aan te pakken. Na reparatie kan schuimbeton een rol spelen in het verder voorkomen van schade aan de rioolpijpen en dus ook de muffe geuren. 

Ongedierte

Dode muizen en ratten in kruipruimtes zijn een van de meest voorkomende oorzaken van onaangename geuren. Maar ook andere dieren, zoals vogels, kunnen in je kruipruimte komen op zoek naar voedsel, vocht en beschutting. De geur in huis wordt door deze dieren beïnvloed, waardoor u stank in huis kunt ervaren.

Schimmel

Heb je last van een vieze, muffe geur die je door het hele huis ruikt? Schimmel is dan de oorzaak zijn van nare geurtjes in uw kruipruimte. Zodra vocht in uw kruipruimte komt, kan dit ernstige problemen veroorzaken, waaronder slechte geuren.

Schaduwrijke omgevingen, zoals kruipruimtes waar weinig luchtverplaatsing is en waar ook vocht binnendringt zijn voor schimmel de ideale plek om te groeien. Onaangeroerde schimmel kan meer problemen veroorzaken dan alleen een slechte geur in uw kruipruimte - het is namelijk ook ongezond!

Schimmelvorming kunt u voorkomen door de kruipruimte vochtvrij te houden, waardoor bijvoorbeeld lekkages verholpen moeten worden, de afwatering goed moet zijn en ook de ventilatie op peil moet blijven. Soms heb je hier echter geen invloed op, en is een hoog grondwaterpeil de aanstichter van de problemen. 

Muffe geur aanpakken

Voor eens en voor altijd van de muffe geur af zijn? Het plaatsen van schuimbeton in uw kruipruimte is een goede oplossing. Het zorgt voor een uitstekende isolerende werkingen behoudt de warmte binnenshuis. Het schuimbeton is bestand tegen vorst, dooi en vochtwerend, en helpt daarom tegen schimmel en die muffe geur in huis. Het levert lagere energierekening op, en waarde in uw huis stijgt.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Op zoek naar een exacte kosten inschatting? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen